Airbnb/Booking könyvelés

Ingatlankiadással kapcsolatos speciális szolgáltatásnyújtásaink

Amikor 2015-ben az „Airbnb és Booking” – ahogy a köztudatban szerepel – megjelent Magyarországon és hatalmas iramban kezdték sokan rövidtávon kiadni a lakásokat, óriási bonyodalom volt a szakmában az adózás és könyvelés területén. Én voltam az a szakember, aki a kezdetekkor felkarolta ezt a szakterületet és az összes vonatkozó jogszabály alapján kidolgoztam hogyan működik a különböző formában működő lakáskiadók adózása, nyilvántartása, hogyan kell értelmezni a jogszabályokat. A kezdetek óta szerepel a mindennapi munkámban ez a szakterület, a sok tapasztalat által pedig folyamatosan látom, hogyan változnak a szálláshely-közvetítést végző vállalkozások (főként az Airbnb/Booking) eljárási módjai, illetve a korábbi évek folyamán a jogszabályok helyes értelmezése érdekében többször történt egyeztetés az adóhatósággal és a felügyelő, minősítést végző szervezetekkel egyaránt.

Mind a rövidtávú, mind pedig a hosszútávú ingatlankiadással kapcsolatban több száz kollégának tartottam már szakmai konferenciákat, több, mint ezer magánszemélynek oktatásokat és sok esetben előadásokat e tevékenységet végző cégeknek. Az adótanácsadási tevékenységünk során egyedileg dolgozzuk ki az adózó legoptimálisabb adózási módját, valamint a kapcsolódó feladatokat egyaránt.

Könyvelési szolgáltatásunkkal pedig megkönnyítjük e tevékenységek végzők életét, mivel a bonyolult adózás és nyilvántartások vezetése rengeteg szaktudást és odafigyelést igényel. A segítségünkkel az ügyfelünk maximálisan tud figyelni a tevékenységére úgy, hogy magas szintű adószakmai szolgáltatási háttér áll mögötte, mivel minden irányból jogszabályok által alátámasztott a munkavégzésünk.

Ez a szakterület annyira a szívemhez nőtt az által, hogy szinte a kezdetek óta foglalkozom az adózási részével, már-már hivatásomnak érzem, hogy minden téren segítsek mind a kollégáknak, mind pedig a tevékenységet végzőknek a megfelelő adózási feladatok ismertetésében, ellátásában.

Amennyiben adótanácsadási, könyvelési szolgáltatásra van szükség, vagy előadásokat, oktatásokat szeretnének szervezni akár a szálláshely-szolgáltatással, akár a hosszútávú ingatlan-bérbeadással kapcsolatos témában, szívesen állunk rendelkezésre.